• 03 / 766 18 38
  • Maa-vrij van 8.00u–19.00u
  • Truweelstraat 114, 9100 Sint-Niklaas

Activiteiten

De huisartsen van De Vlier kunnen een doorverwijzing opmaken naar een 'Bewegen op Verwijzing-coach'. Deze coach zal, samen met jou, een laagdrempelig beweegplan opmaken om te motiveren om meer te gaan bewegen. Je betaalt hiervoor slechts een beperkte eigen bijdrage. 

Bewegen op Verwijzing-coaches vervangen op geen enkele manier het werk van de kinesitherapeut. Zij voeren geen medische handelingen uit, maar zij zijn de motivators die jou begeleiden naar een lokaal beweegaanbod. Dit kan gaan van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans-of zwemuurtje in de buurt. De consultaties vinden plaats op neutrale, laagdrempelige locaties. De coaches bewegen niet zelf mee maar ze leiden je dus toe naar het bestaand laagdrempelig beweegaanbod in de buurt. 

Meer info kan je terugvinden op de website van gezondleven.be

Contacteer de huisarts voor een doorverwijzing naar een BOV-coach!

Een goede tandverzorging is belangrijk, en dit reeds vanaf jonge leeftijd. Woensdag 5 december organiseert WGC De Vlier een tandenpoetsactie voor kinderen tussen 3 en 12 jaar en hun ouders. Kinderen leren onder begeleiding hun tanden poetsen op een correcte manier. Ze worden spelenderwijs attent gemaakt op het belang van tandenpoetsen. De kinderen krijgen een tandenborstel, beker, tandpasta en een tandenpoetskaart en worden gestimuleerd om hun tanden te verzorgen. 

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht en kan bij het onthaal. De activiteit gaat door in zaal Familia, Truweelstraat 136 te Sint-Niklaas.

Kan je er niet bij zijn op 5 december aanstaande? We organiseren meerdere sessies per jaar.Geef je contactgegevens door aan het onthaal, en we contacteren je bij de volgende actie.  

Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Vaccinatie is de enige manier om je tegen de griep te beschermen. Dankzij het vaccin is de kans dat je griep krijgt kleiner. Als je toch griep krijgt, ben je minder ziek en is de kans op complicaties (zoals een longontsteking) ook veel kleiner. 

Een voorschrift voor een griepvaccinatie kan je krijgen bij de huisarts. Patiënten uit risicogroepen (oa ouderen, zwangere vrouwen vanaf de 4e maand en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes) krijgen het voorschrift per post opgestuurd. 

Voor de effectieve vaccinatie kan u terecht bij de verpleegkundigen van WGC De Vlier. Maak hiervoor een afspraak aan het onthaal op het nummer 03 766 18 38. Bewaar je vaccin in het groentevak van de koelkast tot aan de afspraak. 

Let op: een griepsvaccin werkt pas na 2 weken. Laat je dus best vaccineren in oktober of november. 
Indien je nog vragen hebt, aarzel niet deze te stellen aan een arts of verpleegkundige.