• 03 / 766 18 38
  • Maa-vrij van 8.00u–19.00u
  • Truweelstraat 114, 9100 Sint-Niklaas

Activiteiten

Vervang tv kijken terwijl je ligt door eenvoudige bewegingsoefeningen tijdens de reclame, of nog beter door fietsen op de hometrainer voor de tv!

Ga eens samen met je kind naar de bakker, doe dit te voet of met de fiets!

Actief zijn is nooit leuk alleen, sport samen met je kind of laat hem sporten met vriendjes!

Vervang computerspelletjes spelen door buiten spelen, of nog beter: met je familie spelen!

Vervang je met de auto verplaatsen door het openbaar vervoer gebruiken, of nog beter door fietsen!

Neem eens de trap in plaats van de lift! 

Tips rond bewegen!

Naar aanleiding van Werelddag zonder Tabak op 31 mei - een jaarlijks initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie - is er een grootscheepse campagne 'Sint-Niklaas stopt met roken! U ook?'. Het doel is zoveel  mogelijk rokers (inwoners van Sint-Niklaas) overtuigen hun sigaret voorgoed te doven. 

Het stadsbestuur werkt hiervoor samen met verschillende partners uit Sint-Niklaas, waaronder ook Wijkgezondheidscentrum De Vlier. 
Vanaf september starten de groepscursussen in het Welzijnshuis. Voor meer informatie kan je terecht bij onze gezondheidspromotor Leentje Meul. 

Wil je stoppen met roken? Je kan voor advies ook terecht bij onze huisartsen!

Sint-Niklaas stopt met roken! U Ook?

De huisartsen van De Vlier kunnen een doorverwijzing opmaken naar een 'Bewegen op Verwijzing-coach'. Deze coach zal, samen met jou, een laagdrempelig beweegplan opmaken om te motiveren om meer te gaan bewegen. Je betaalt hiervoor slechts een beperkte eigen bijdrage. 

Bewegen op Verwijzing-coaches vervangen op geen enkele manier het werk van de kinesitherapeut. Zij voeren geen medische handelingen uit, maar zij zijn de motivators die jou begeleiden naar een lokaal beweegaanbod. Dit kan gaan van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans-of zwemuurtje in de buurt. De consultaties vinden plaats op neutrale, laagdrempelige locaties. De coaches bewegen niet zelf mee maar ze leiden je dus toe naar het bestaand laagdrempelig beweegaanbod in de buurt. 

Meer info kan je terugvinden op de website van gezondleven.be

Contacteer de huisarts voor een doorverwijzing naar een BOV-coach!